Loader

Σπαράγγια στο πιάτο μας

Από : | 0 Σχόλια | On : 29/05/2016 | Κατηγορία : Ιστορίες της κουζίνας

Σπαράγγια στο πιάτο μας αυτή την εβδομάδα αφού πράγματι είναι από τα χαρακτηριστικά λαχανικά της εποχής. Ιδιαίτερα και με λίγο πιο ανεβασμένη τιμή, θεωρούνται από τα δύσκολα και απρόσιτα λαχανικά. Στο zannetcooks.com έχουμε άλλες εφτά συνταγές που θα σας ξετρελάνουν χωρίς να σας δυσκολέψουν. Κι αν ακόμη τα θεωρείτε δυσπρόσιτα οικονομικά, σκεφτείτε μόνο την θρεπτικότητα τους. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια με την πληθώρα αγορών και του ανταγωνισμού, με λίγη αναζήτηση μπορείτε να τα βρείτε σε αρκετά καλές τιμές.

aspastraw (5) aspcod (2)

Αν δεν πίνετε χυμό πορτοκαλιού το πρωί για την ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C  τα σπαράγγια περιέχουν μια ισχυρή δόση της αντιοξειδωτικής βιταμίνης και είναι πραγματικά μια gourmet λύση. Μεταξύ άλλων το πράσινο ή άσπρο αυτό ραβδάκι, μειώνει την αρτηριακή πίεση, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αντίσταση κατά των οφθαλμολογικών παθήσεων που σχετίζονται με την ηλικία.

sardpine (4) picklpotsld (4)

Έχουν πολύ λίγες θερμίδες (43 θερμίδες το ένα φλιτζάνι) γι΄αυτό και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από όσους προσέχουν την διατροφή τους. Πως θα μπορούσαν κάτι διαφορετικό άλλωστε με την τόσο ντελικάτη εμφάνιση που διαθέτουν.

pizpitspar (2) asprad (3)

Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με σπαράγγια

Μπακαλιάρος με σπαράγγια σε πακέτο

Σπαράγγια στο φούρνο με γεμιστές σαρδέλες

Σπαράγγια σαλάτα με κολοκυθάκια και φράουλες

Γρήγορη πίτσα με σπαράγγια και φέτα

Σπαράγγια και ραπανάκια με πουρέ καρότου

Ζεστή σαλάτα με σπαράγγια και ψημένο ψωμί

 

graspche (7)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *