Loader

Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα

2016-03-03
spriklestr (2)spriklestr (4)spriklestr (5)spriklestr (6)spriklestr (7)
  • Ποσότητα 30-40 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
  • Έτοιμο σε: 2:35 ω
Βαθμολογία

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Βάθμολογήστε τη συνταγή

6 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

4/3/16

Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα γνωστά και ως Brigadeiros. Τα βραζιλιάνικα τρουφάκια που συνεπαίρνουν όποιον τα δοκιμάσει.

spriklestr (1) spriklestr (3)

 

Συστατικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 100gr. Σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Τρούφα χρωματιστή ή ότι προτιμάμε

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο με το κακάο, τη σοκολάτα και το αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να πάρουν ελαφριά βράση, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει το μείγμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Βήμα3

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά και μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος.

Βήμα4

Το φυλάμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα5

Την επόμενη πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα περνάμε από τη τρούφα που έχουμε ρίξει σε βαθύ πιάτο. Τα βάζουμε σε ειδικά θηκάκια ή σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Διατηρούνται φρέσκα τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *