Loader

Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα

2016-03-03
  • Ποσότητα: 30-40 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 2:20 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 2:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

7 έχουν βαθμολογήσει

4/3/16

Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα γνωστά και ως Brigadeiros. Τα βραζιλιάνικα τρουφάκια που συνεπαίρνουν όποιον τα δοκιμάσει.

spriklestr (1) spriklestr (3)

 

Συστατικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 100gr. Σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Τρούφα χρωματιστή ή ότι προτιμάμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζαχαρούχο με το κακάο, τη σοκολάτα και το αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να πάρουν ελαφριά βράση, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει το μείγμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Βήμα 3

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά και μεταφέρουμε σε γυάλινο σκεύος.

Βήμα 4

Το φυλάμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ.

Βήμα 5

Την επόμενη πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και τα περνάμε από τη τρούφα που έχουμε ρίξει σε βαθύ πιάτο. Τα βάζουμε σε ειδικά θηκάκια ή σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Διατηρούνται φρέσκα τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *