Loader

Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

2017-05-18
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:45 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 8
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

8 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

Αν ψάχνετε ένα καινούργιο, πεντανόστιμο και εύκολο τρόπο να σερβίρετε το αγαπημένο σας χταπόδι μόλις βρήκατε τη συνταγή. Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο  με πατάτες και ντοματίνια. Απλά δοκιμάστε το.

Συστατικά

  • 1 χταπόδι (1000-1200gr)
  • 2 κουταλιές της σούπας balsamico
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 8-10 μέτριες πατάτες με τη φλούδα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 200gr. Ντοματίνια

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ακουμπάμε σε μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο μαζί με τις πατάτες. Αν είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε στα 2 ή στα 4. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε baby πατάτες.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με το λάδι και το balsamico.

Βήμα 3

Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο καλά και ακουμπάμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ½ ώρα περίπου.

Βήμα 4

Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 5-10. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *