Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
2017-05-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
11 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Αν ψάχνετε ένα καινούργιο, πεντανόστιμο και εύκολο τρόπο να σερβίρετε το αγαπημένο σας χταπόδι μόλις βρήκατε τη συνταγή. Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο με πατάτες και ντοματίνια. Απλά δοκιμάστε το.
Συστατικά
- 1 χταπόδι (1000-1200gr)
- 2 κουταλιές της σούπας balsamico
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 8-10 μέτριες πατάτες με τη φλούδα
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 200gr. Ντοματίνια
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ακουμπάμε σε μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο μαζί με τις πατάτες. Αν είναι πολύ μεγάλες τις κόβουμε στα 2 ή στα 4. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε baby πατάτες.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και τη δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ραντίζουμε με το λάδι και το balsamico.
Βήμα 3
Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο καλά και ακουμπάμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ½ ώρα περίπου.
Βήμα 4
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 5-10. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.