Loader

Πράσινη σαλάτα με σύκα μελωμένα

2013-12-07
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

7/12/13

Το Α και το Ω για εμένα σε ένα τραπέζι είναι η σαλάτα. Κάνεις ας πούμε ένα ζουμερό χοιρινό θες τη ρόκα σου. Ετοιμάζεις γεμιστή γαλοπούλα θες και μια λαχανοσαλάτα. Φτιάχνεις αρνάκι στη γάστρα, τη ζητάει την πρασινάδα του. Ότι και να λέμε πάνε παντού και κάνουν και καλό. Μας χορταίνουν με τα πλούσια υλικά τους (ειδικά οι γιορτινές που προτείνω τελευταία είναι σαν κύριο γεύμα), χωρίς να μας προσθέτουν περιττές θερμίδες (αν δεν βάλουμε λιπαρά υλικά και επιπρόσθετα dressing) και επιπλέον «φροντίζουν» να γίνει ένα καλό «υπόστρωμα» στο στομάχι για τα υπόλοιπα εορταστικά πιάτα. Πράσινη σαλάτα με σύκα μελωμένα σήμερα και το κρασάκι που θα περισσέψει από το μέλωμα, το πίνουμε φυσικά γιατί το σηκώνουν οι μέρες! sika2

Συστατικά  

3 φλιτζάνια διάφορα πράσινα σαλατικά, χοντροκομμένα (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, λόλα κ.α.)

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

4 ξερά σύκα κομμένα στη μέση

¼ του φλιτζανιού αμύγδαλο φιλέ για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα σύκα και το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράζουν για 15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας που και που , μέχρι να φουσκώσουν τα σύκα και να μελώσει το κρασί.

Βήμα 2

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε προσεχτικά τα σύκα. Απλώνουμε σε σαλατιέρα τα σαλατικά μας και από πάνω διασκορπίζουμε τα σύκα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το λάδι, το baslamico και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και σερβίρουμε αμέσως. Αν μας αρέσει του ταιριάζει κάποιο τυρί τύπου ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *