Loader

Ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με σπαράγγια

2016-05-25
picklpotsld (2)picklpotsld (3)picklpotsld (4)picklpotsld (6)
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

30/5/16

Μια πολύ υγιεινή και νόστιμη ανοιξιάτικη πατατοσαλάτα με σπαράγγια σας προτείνουμε σήμερα. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα και μπορούμε να συμπληρώσουμε όποιο άλλο εποχιακό γλυκό μας αρέσει.

picklpotsld (1) picklpotsld (5)

Συστατικά  

3 μέτριες πατάτες

½ κιλό σπαράγγια

10 ραπανάκια κομμένα στη μέση

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2-3 φρέσκα κρεμμύδια

1 φλιτζάνι διάφορα λαχανικά  τουρσί

Για το dressing:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη

½ κουταλιά του γλυκού βασιλικός

¼ της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα2

Ρίχνουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει και ακουμπάμε από πάνω ένα μεταλλικό σουρωτήρι ή ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό. Ακουμπάμε τα σπαράγγια και τα μαγειρεύουμε για15-16 λεπτά.

Βήμα3

Μόλις βράσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, τα ραπανάκια, τα λαχανικά τουρσί, τα φρέσκα κρεμμύδια ,τον μαϊντανό και το μισό dressing.

Βήμα4

Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ. Ακουμπάμε από πάνω τα σπαράγγια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *