Loader

Μανιταρόψωμο

2015-06-05
  • Μερίδες: 4-5
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

5/6/15

Μανιταρόψωμο με επικάλυψη από φρέσκα ψιλοκομμένα και μυρωδάτα μανιτάρια που θα εξαφανισθεί εν ριπή οφθαλμού.

manitaropsomo (2) manitaropsomo (4)

Συστατικά  

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 αυγά

1 κουταλιά του γλυκού baking powder

½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι

Για τα μανιτάρια:

10 μέτρια μανιτάρια κομμένες σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού κρασί λευκό

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1κουταλιά του γλυκού θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά ώστε να απορροφηθούν τα υγρά των μανιταριών.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα αφού ρίξουμε το θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το ελαφρύ ανακάτεμα με τη σπάτουλα και έπειτα το αραβοσιτέλαιο μέχρι να ενωθεί το μείγμα.

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ της αρεσκείας μας και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Με ένα κουτάλι διασκορπίζουμε από πάνω το μείγμα μανιταριών και τα πιέζουμε ελαφρά πάνω στη ζύμη.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά ή δοκιμάζουμε αν ψήθηκε, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο μείγμα και βγει στεγνή- καθαρή. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε για να κόψουμε σε φέτες και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *