Loader

Καθαρά Δευτέρα 2016

Από : | 0 Σχόλια | On : 04/03/2016 | Κατηγορία : Ιστορίες της κουζίνας

Η έναρξη της Σαρακοστής ή Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ξεκινάει από την Καθαρά Δευτέρα, για φέτος στις 14 του Μάρτη. Η αρχαιότερη από τις μεγάλες νηστείες της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθιερώθηκε τον 4ο αιώνα και στη χώρα μας πιστεύω ότι την τηρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Μαζί και εμείς βέβαια που παρότι φέτος, λόγω της κατάστασης μου δεν την τηρώ όπως πρέπει, αλλά προσπάθησα να ετοιμάσω και να δοκιμάσω μια σειρά συνταγών για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας, όπως πάντα αξιοζήλευτο και λαχταριστό.

garlshrimp (7) applehalva (6)

Θα έχουμε και φέτος όλα τα κλασικά πιάτα που μας φέρνουν τη νοσταλγία των παιδικών μας χρόνων και την πινελιά των πιο μοντέρνων παραλλαγών. Οι περισσότερες προτάσεις , όπως θα διαπιστώσετε θυμίζουν ορεκτικό, παρά κυρίως πιάτο, αφού αυτό είναι και όλο το νόημα της ημέρας. Να τρώμε και να πίνουμε από το πρωί, ανάμεικτες γεύσεις, γλυκό και αλμυρό και τούμπαλιν.

redtaramsld (3) focspelt (6)

Όπως κάθε χρονιά, η συμβουλή μου είναι να προμηθευτείτε μπόλικη λαγάνα και χαλβά, από δοκιμασμένα μαγαζιά γιατί είναι το Α και το Ω του σημερινού τραπεζιού. Επιλέξτε να περάσετε την ημέρα με ανθρώπους που περνάτε καλά και είστε πιο άνετα. Ξεκουραστείτε, διασκεδάστε, πιείτε και φάτε. Αυτή η Δευτέρα είναι που ξεκινάει νηστεία όχι απαραίτητα και η δίαιτα.

thrapsala (3) calamaricros (3)

Σκορδομακάρονα με γαρίδες και μανιτάρια στο wok

Κέικ ολικής άλεσης με μήλα και χαλβά

Κατακόκκινη ταραμοσαλάτα

Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

Θράψαλα γεμιστά με λαχανικά

Κροστίνι με ψητά μαρινάτα καλαμαράκια

Χταπόδι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Χαλβάς στο φούρνο

octstifado (3) ovenhalva (4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *