Loader

Κροστίνι με ψητά μαρινάτα καλαμαράκια

2016-03-04
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/3/16

Κροστίνι με ψητά μαρινάτα καλαμαράκια για ένα νόστιμο ορεκτικό ή κυρίως ή ότι θέλουμε, αφού ανήμερα της Καθαρά Δευτέρας, τρώμε και πίνουμε από νωρίς.

calamaricros (6) calamaricros (7)

Συστατικά  

340gr. Καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα

Χυμό από 1 lime

1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα

1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

½ κουταλιά του γλυκού κάρυ σκόνη

¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλατοπίπερο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

4-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο

Χυμό από ½ lime

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Μαρινάρουμε πρώτα τα καλαμαράκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό, την πάπρικα, τον κόλιανδρο, το κάρυ, το χυμό lime, τις 2 κουταλιές από το λάδι και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Ανακατεύουμε και φυλάμε στο ψυγείο από 1-2 ώρες μέχρι και όλο το βράδυ.

Βήμα 2

Την επόμενη ανακατεύουμε το μαρούλι με το χυμό lime και το μισό λάδι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, τις φυλάμε στην άκρη και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Βήμα 4

Ακουμπάμε τη μαρουλόσαλάτα σε πιατέλα και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το ψημένο ψωμί. Μοιράζουμε τα καλαμαράκια πάνω στο ψωμί και διασκορπίζουμε μπόλικο μαϊντανό.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *