Loader

Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

2017-03-30
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

30/3/17

Ένας απολύτως διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψετε τις φακές για ένα νηστίσιμο πιάτο ή ένα πιάτο που θα εντάξετε στο οικογενειακό μενού. Παρότι λέγεται πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στη μαγειρική, το συγκεκριμένο είναι απολύτως αυτοσχέδιο και μου ήρθε στο μυαλό, αν θέλετε το πιστεύετε, όταν έπεσα να κοιμηθώ. Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ , αγαπημένοι μου και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι φακές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • Χυμό από 2-3 πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή μια κουταλιά ξερή
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 5-6 καρότα, κομμένα ροδέλες ή όπως μας αρέσει

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και συμπληρώνουμε 4 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση.

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα.

Βήμα 3

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, σκέτο, με σαλάτα εποχής ή όπως προτιμάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *