Loader

Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

2017-03-19
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

19/3/17

Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά , τόσο εύκολα και απλά που θα την καθιερώσετε. Καλύπτει γευστικά και διατροφικά  τις ανάγκες μας και επιπλέον αδειάζει το ψυγείο ή/και τα ντουλάπια μας από ότι λαχανικά έχουμε.  Μην φοβάστε λοιπόν τη φακοσαλάτα, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα τα γούστα και τις προμήθειες σας.

Συστατικά  

1 φλιτζάνι φακές

2 μέτρια κολοκυθάκια

2-3 μέτρια καρότα

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας

1 φλιτζάνι ντοματίνια

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Για το dressing:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing πολύ καλά και το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Βήμα 3

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και το κρεμμύδι όπως μας αρέσει. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά.

Βήμα 5

Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις φακές. Περιχύνουμε με το dressing , ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *