Loader

Σκορδομακάρονα με γαρίδες και μανιτάρια στο wok

2016-03-04
  • Μερίδες: 2
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/3/16

Σκορδομακάρονα με γαρίδες και μανιτάρια στο wok για ανεπανάληπτη γεύση στο τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας που θα κάνει τη διαφορά.

garlshrimp (2) garlshrimp (4)

Συστατικά

  • 220gr. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 250gr. Γαρίδες μικρές
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 400gr. Μανιτάρια Portobello ή άλλα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ότι λάδι προτιμάμε
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • 1 κουταλιά της σούπας oyster sauce
  • Πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε 2 κουταλιές από το νερό που θα βράσουν. Στραγγίζουμε τα υπόλοιπα και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok ή σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει χωρίς να καεί.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να μαγειρευτούν όσο ανακατεύουμε σε ένα μπολ την soya sauce, την oyster sauce, τη ζάχαρη, πιπέρι και το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. Την ρίχνουμε στο σκεύος και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια .

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και έπειτα τα ζυμαρικά για άλλα 2-3.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε, μοιράζουμε σε πιάτα, διασκορπίζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *