Loader

Παντζαροσαλάτα με ρέγγα

2014-05-28
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

9/6/14

Παντζαροσαλάτα με ρέγγα. Μια παραλλαγή της σαλάτας παντζαριών, πικάντικη, δροσερή, πρωτότυπη, που απέχει μακράν από κάθε κλασική παντζαροσαλάτα. Ιδιαίτερη γεύση και ίσως όχι για όλα τα γούστα, μα πραγματικά αξίζει της δοκιμής ακόμα και από τους πιο δύσκολους.

pantzarosalata (1) pantzarosalata (6)

 

Ingredients

  • 2 μεγάλα παντζάρια βρασμένα
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 του φλιτζανιού καπνιστή ρέγγα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κρίταμο τουρσί
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Αγγουράκια τουρσί, για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Καθαρίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια ,όπως και τα παντζάρια.

Step 2

Βάζουμε σε ένα μπολ το αβοκάντο καθαρισμένο και το χυμό λεμονιού και το πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσει. Προσθέτουμε το μήλο, τα παντζάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Step 3

Το αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε τη σαλάτα δροσερή, γαρνίροντας με ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *