Loader

Ψητές μελιτζάνες με κεράσια σαλάτα

2014-07-22
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/8/14

Ψητές μελιτζάνες με κεράσια σαλάτα. Κοινώς, αφήστε τις κλασικές μελιτζανοσαλάτες για όσους δεν ξέρουν ή όσους δεν έχουν κάνει ακόμα like στο ZannetCooks!

cherryeggplantsld (1) cherryeggplantsld (6)

Συστατικά

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • ½ φλιτζάνι ραπανάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού φουντούκια, ολόκληρα
  • ¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • Λίγο Tabasco ή spray λαδιού με peperoncino*
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλά. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι, λίγο Tabasco και τις αλατοπιπερώνουμε. * Αν χρησιμοποιήσουμε spray λαδιού, παραλείπουμε το Tabasco.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στους 190C για 15 λεπτά. Τις ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το ξύδι, το μέλι και λίγο αλατοπίπερο και ετοιμάζουμε μια ελαφριά vinaigrette.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες με τα ραπανάκια, τη μέντα , τα κεράσια και το φρέσκο κρεμμύδι και μοιράζουμε σε πιάτα ή το μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ραντίζουμε με τη vinaigrette , ανακατεύουμε και διασκορπίζουμε από πάνω τα φουντούκια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *