Loader

Συνταγές με συστατικό: θυμάρι

Καλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι

Κατηγορία Συνταγής: , , , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (0 / 5)

Φρέσκια ζύμη για πίτσα, έτοιμη ή σπιτική 200γρ. μοτσαρέλα σε φέτες 8 φέτες σαλάμι αέρος λεπτοκομμένο ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 1/2 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι

Διαβάστε περισσότερα

Καλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι αέρος

Κατηγορία Συνταγής: , , , ,
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (0 / 5)

1 δόση ζύμη για πίτσα * 200γρ, μοτσαρέλα τριμμένη 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να 1 σκελ.σκόρδο λιωμένη 2κ.σ.μαιντανός 1κ.σ. θυμάρι Αλατοπίπερο 5 φέτες σαλάμι αέρος Λάδι για το άλειμμα Tips: * 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γλ.μαγιά , ξηρή 2κ.σ. καλαμποκέλαιο, 2κ.γλ.ζάχαρη, Αλάτι ,1 ποτήρι χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι και ...

Διαβάστε περισσότερα

Τάρτα με κρεμμύδια και ροκφόρ

Κατηγορία Συνταγής: , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

1φύλλο σφολιάτας 750γρ.κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 200γρ.ροκφόρ θρυμματισμένο Λάδι Αλατοπίπερο 2κ.σ.θυμάρι

Διαβάστε περισσότερα

Tarte tatin με κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί

Κατηγορία Συνταγής: , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

1φύλλο σφολιάτας 750γρ.κρεμμύδια μικρά κομμένα στη μέση 2κ.σ.βούτυρο 2κ.σ.λάδι 1/2φλ.balsamico 3κ.σ.ζάχαρη καστανή 2κ.σ.θυμάρι Αλατοπίπερο 150γρ.κατσικίσιο τυρί λιωμένο με το πιρούνι 4κ.σ.γιαούρτι στραγγιστό 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.γλ.βασιλικός 1κ.γλ.μαντζουράνα 1κ.γλ.δυόσμος

Διαβάστε περισσότερα

Πιτάκια με κατσικίσιο τυρί και προσούτο

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (0 / 5)

1/2πακ.φύλλο χωριάτικο για πίτες 1κ.σ.θυμάρι 150γρ.προσούτο 200γρ.κατσικίσιο τυρί σε κορμό

Διαβάστε περισσότερα

Γαλέτα με πράσο και φέτα

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (0 / 5)

  ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 2φλ.αλεύρι 1/2κ.γλ.αλάτι 1πρέζα ζάχαρη 1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1/3φλ.κρύο νερό 1αυγό χτυπημένο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.βούτυρο 1/2ποτήρι λευκό κρασί 100γρ.κρέμα γάλακτος 120γρ.φέτα θρυμματισμένη 1κ.γλ.θυμάρι 1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος Αλατοπίπερο Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη ...

Διαβάστε περισσότερα

Πρασόπιτσα

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (0 / 5)

  ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1κ.γλ.μέλι 1κ.σ.μαγιά 1/4φλ.χιαρό νερό 2/4φλ.μπύρα 2κ.σ.λάδι 1πρέζα αλάτι 3φλ.αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να 1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1κ.σ.θυμάρι 1/2κ.σ.εστραγκόν Αλατοπίπερο Λάδι 1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο 1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη  

Διαβάστε περισσότερα

Κις με πράσα μανιτάρια και ζαμπόν

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (5 / 5)

  ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 & 1/4αλεύρι και επιπλέον για τον πάγκο που θα ανοίξουμε το φύλλο 115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα 1πρέζα αλάτι 1/4φλ.κρύο νερό ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 3πράσα κομμένα σε ροδέλες 2κ.σ.λάδι 1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο 1φλ.μανιτάρια σε φέτες Αλατοπίπερο 1κ.γλ.θυμάρι 4αυγά χτυπημένα 1κίτρινη ή ...

Διαβάστε περισσότερα

Γαλέτες με μανιτάρια ελιές και ανθότυρο

forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (0 / 5)

  ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 1 ½ φλ.αλεύρι και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου Μια πρέζα αλάτι 8κ.σ.βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους 100γρ.τυρί κρέμα 1/2φλ.νερό κρύο Τον κρόκο ενός αυγού ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό για το ψήσιμο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 2σκελ.σκόρδο λιωμένες 1φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο 1κ.σ.μέλι Το ...

Διαβάστε περισσότερα

Πατατοπρασόπιτα με αλλαντικά

Κατηγορία Συνταγής: , , , , Κουζίνα:
forkforkforkforkfork Μέση βαθμολογία: (0 / 5)

  1συσκ.φύλλο σφολιάτας 4μεγάλες πατάτες βρασμένες 2πράσα κομμένα σε ροδέλες 1 1/2φλ.διάφορα αλλαντικά ψιλ/να 1 ½ φλ.διάφορα τυριά τριμμένα 1δόση sauce veloute Αλατοπίπερο 1κ.σ.θυμάρι ΓΙΑ ΤΗ SAUCE VELOUTE 1κ.σ.βούτυρο 1κ.σ.αλεύρι 1 & 3/4φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών 1κ.σ.κρέμα γάλακτος  

Διαβάστε περισσότερα