Loader

Mexican τηγανητές πατάτες φούρνου σπέσιαλ και λεμονάδα κοκτέιλ

2013-09-05
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

05/09/13

Δύσκολο πόνος αυτός του δοντιού. Από εδώ μέσα θα διαβάσετε αρκετές φορές την γκρίνια μου για τα δόντια.

Κληρονομικά, κακή πληροφόρηση και βίος, δεν θέλει και πολύ. Γι΄αυτό να προσέχετε πολύ πολύ τα δόντια. Και τα δικά σας αλλά και ακόμα περισσότερο των παιδιών σας, για να μην έχουν προβλήματα στη συνέχεια.

Ο πατέρας μου, ως άντρας, λέει ότι άλλος είναι ο πιο ισχυρός πόνος, εγώ , ως γυναίκα, δεν θα το διαπιστώσω ποτέ, οπότε καταλήγω, πως ο πόνος του δοντιού είναι ο φρικτότερος.

Μμμ..μαζί με αυτόν του κεφαλιού, πονοκέφαλος, ημικρανίες και μάτι! Όλα όμως , έχουν ένα κοινό, χτυπάνε μπαμ στο κεφάλι και δεν παλεύεται φίλοι μου.

Τέλος πάντων, όπως και να έχει, η σημερινή μου επίσκεψη, με ανακούφισε, οφείλω να ομολογήσω, επομένως η επόμενη έννοια, είναι τι άλλο; Τι θα φάμε σήμερα;

Συστατικά  

Για τις πατάτες:

3 μέτριες πατάτες , κομμένες σε μπαστουνάκια όπως και για το τηγάνισμα

6 μανιτάρια φρέσκα , κομμένα στα 2 ή στα 4

Χυμός 1 Lime

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού taco seasoning

1/3 της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη

¼ της κουταλιάς του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

Για το σερβίρισμα: (ποσότητα της προτίμησης, γενικότερα , αφαιρούμε και προσθέτουμε πράγματα ανάλογα του τι μας αρέσει ή του τι έχουμε στο σπιτι)

Καλαμπόκι κονσέρβας, στραγγισμένο

Κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα

Ντοματίνια κομμένα στη μέση

Πιπεριές διάφορες , ψιλοκομμένες

Γαλοπούλα βραστή, ψιλοκομμένη

Μανούρι , κομμένο σε κυβάκια

2 φρέσκα κρεμμύδια , ψιλοκομμένα

Για τη σαλτσούλα:

1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα (Light/ προαιρετικά) και 1 κουταλιά της σούπας γαιούρτι στραγγιστό για κάθε άτομο

Taco seasoning

Για τη λεμονάδα:

Χυμό από 4 Lime, σουρωμένο

6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

½ λεμόνι κομμένο σε φετάκια

Φρέσκος δυόσμος

2 ποτήρια νερό

Τσίλι πιπεριά, αποξηραμένη

2 σφηνάκια λικέρ πεπόνι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια σακούλα καθαρή ή σακουλάκι τροφίμων, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα μανιτάρια. Ραντίζουμε με το χυμό lime και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, το taco seasoning και τον κόλιανδρο.

Βήμα 2

Κλείνουμε καλά τη σακούλα και ανακινούμε να πάνε παντού τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Κατόπιν τα μεταφέρουμε όλα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, βρεγμένη κατά προτίμηση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμπόκι, τα κόκκινα φασόλια, το φρέσκο κρεμμύδι, τη γαλοπούλα, το μανούρι, τα ντοματίνια και τις πιπεριές.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε επίσης το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το seasoning. Τα φυλάμε ξεχωριστά, στο ψυγείο, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 6

Για το σερβίρισμα, μεταφέρουμε το μείγμα από τις πατάτες σε πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε το μείγμα καλαμποκιού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος, ρίχνουμε 1 κουταλιά από τη σαλτσούλα σε κάθε πιάτο ή στο κέντρο της πιατέλας που θα σερβίρουμε ή ακόμα και σε μπολάκι σερβιρίσματος, ξεχωριστά.

Βήμα 7

Για τη λεμονάδα: Βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι το χυμό lime με τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά, να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 8

Σε μια κανάτα βάζουμε το νερό, την πιπεριά, τον δυόσμο, τις φέτες λεμονιού , το μείγμα lime και τα φυλάμε στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα.

Προσαρμογή συνταγής :

http://boxofspice.wordpress.com/2013/07/19/tangy-indian-lemonade-masala-fries/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *