Loader

Γαλέτα με πράσο και φέτα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2φλ.αλεύρι

1/2κ.γλ.αλάτι

1πρέζα ζάχαρη

1/3φλ.βούτυρο παγωμένο κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/3φλ.κρύο νερό

1αυγό χτυπημένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

2κ.σ.βούτυρο

1/2ποτήρι λευκό κρασί

100γρ.κρέμα γάλακτος

120γρ.φέτα θρυμματισμένη

1κ.γλ.θυμάρι

1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Αλατοπίπερο

Tips: *Galette είναι όρος της γαλλικής κουζίνας για τη στρογγυλή ή ελεύθερης μορφής επίπεδη γεμιστή ζύμη. Την γεμίζουμε με διάφορα υλικά αλμυρά ή γλυκά. Στην αλμυρή εκδοχή της περιέχει ζαμπόν , έμενταλ και ένα αυγό όπου ψήνεται ταυτόχρονα με την γαλέτα.

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνουμε το βούτυρο και με τα χέρια μας θρυμματίζουμε το μείγμα. Προσθέτουμε το νερό και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 20 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα πράσα. Σβήνουμε με το κρασί , αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το θυμάρι. Προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και αφού χωρίσουμε τη ζύμη στη μέση ανοίγουμε 2 στρογγυλά κομμάτια, σαν ατομικές πίτσες. Γεμίζουμε το κέντρο κάθε ζύμης με το μείγμα πράσου και πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα. Κλείνουμε προς τα μέσα τα ακριανά της ζύμης προς τα μέσα. Αλείφουμε με αυγό και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *