Loader

Κολοκυθόπιτα χριστουγεννιάτικη

2016-12-14
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

20/12/16

Κολοκυθόπιτα χριστουγεννιάτικη και όχι κολοκυθόσουπα φέτος με το αγαπημένο μας λαχανικό. Νομίζω άλλωστε δεν είναι και πολύ της μόδας οι βελουτέ τούτη τη χρονιά. Βέβαια θα μου πείτε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα… αυτό ακριβώς λοιπόν!!

pumppie-5 pumppie-6

Συστατικά

  • 500gr. Ψίχα ψημένης κολοκύθας
  • 300gr. Φέτα θρυμματισμένη
  • Αλατοπίπερο
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ή ½ ξερή
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 50gr. Κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Ελαιόλαδο και φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τη ρίγανη και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν καλά.

Βήμα 2

Αλείφουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψάκι και απλώνουμε μέσα το μείγμα.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *