Loader

Πατέ ελιάς με αγκινάρες

2013-10-31
  • Ποσότητα: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

31/10/13

Η εβδομάδα τελειώνει και η ενασχόληση μου με τις ελιές, καλά κρατεί…αχαχαχαχα. Σας είπα εγώ, μην μου δώσετε ένα υλικό το κάνω «σούπα»( σούπα ελιάς; Μμμ..θα το σκεφτώ!), το εξαντλώ, το αφομοιώνω κανονικά!

Εσάς δεν σας ρώτησα όμως; Τι σχέση έχετε με τις ελιές; Και μη μου πείτε αδιάφορη..θα στεναχωρηθώ πολύ!

πατέ ελιάς

Συστατικά  

2/3 του φλιτζανιού πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

¼ του φλιτζανιού καρδιές αγκινάρας από βάζο, στραγγισμένες

5-6 πιπεριές τουρσί, χωρίς το κοτσάνι, όχι καυτερές

2 κουταλιές της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

2κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας κάππαρη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο για να καλύψουμε το μείγμα

ελιοπατέ

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε όσα υλικά κόβονται, πολύ ψιλοκομμένα ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο multi εκτός από τις αγκινάρες.

Βήμα 2

Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε ή όλο το βράδυ.

Προσαρμογή συνταγής :

http://ohmyveggies.com/recipe-grilled-portabella-muffuletta-sandwich/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *