Loader

Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

2017-03-18
  • Μερίδες: 8-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:35 ω
  • Έτοιμο σε: 2:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

17/3/17

Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο σαν μια αυτοσχέδια παραλλαγή του πλαστού. Ελαφριά, εύκολη και πολύ πολύ νόστιμη.

Συστατικά

  • 500gr. Καλαμποκάλευρο και λίγο ακόμα για το ταψί
  • 600gr. Ανθότυρο θρυμματισμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα για πίτα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Αχνίζουμε τα χόρτα σε λίγο νεράκι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα κόβουμε λίγο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε 1 κουταλιά από το λάδι και ρίχνουμε τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.

Βήμα 3

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το ανθότυρο και το πεκορίνο,αν το χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και λίγο επιπλέον αλάτι.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο με το υπόλοιπο λάδι, κρατώντας λίγο για το ταψί.

Βήμα 5

Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο ταψί που έχουμε πασπαλίσει με λίγο καλαμποκάλευρο ή φρυγανιά τρίμμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *