Loader

Μεγάλη Εβδομάδα με νόστιμες συνταγές

Από : | 0 Σχόλια | On : 13/04/2014 | Κατηγορία : Ιστορίες της κουζίνας

Μεγάλη Εβδομάδα με νόστιμες συνταγές

Επιτέλους Άνοιξη και ζεστές ακτίνες ήλιου. Επιτέλους να ανακτήσουμε και πάλι την ζωντάνια και την ενεργητικότητα μας, γιατί αυτό είναι Ελλάδα. Λίγες θερμές ηλιαχτίδες είναι ικανές να μας βγάλουν από το καβούκι, τη γκρίνια , τα προβλήματα και τη μιζέρια. Το Πάσχα είναι μια από τις γιορτές της Εκκλησίας που λίγο οι συνήθειες και τα έθιμα, λίγο ο καιρός , λίγο όλα αυτά μαζί, βοηθάνε ώστε να θέλουμε να το περάσουμε στην γενέτειρα πατρίδα μας μαζί με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μια φορά έτυχε στη ζωή μου να είμαι εκτός συνόρων και δεν το ξανακάνω, ειλικρινά σας μιλάω.

Φτιάχνουμε τσουρέκια και κουλουράκια, βάφουμε αυγά και οργανώνουμε έστω λίγες μέρες απόδρασης, που αλλού; στα χωριά της υπαίθρου, κοντινά ή μακρινά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η πασχαλινή διάθεση να γεμίσει την καρδιά και την ψυχή μας. Όσο για το στομάχι μας, θα φροντίσει και φέτος το ZannetCooks, τόσο στην περίοδο νηστείας όσο και στο μεγάλο φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα.

Καλά να περάσετε όπου και αν είστε ότι και αν κάνετε και να θυμάστε πάντα ότι το μόνο πολύ που χρειαζόμαστε στη ζωή μας μετά την υγεία, είναι η αγάπη και το χαμόγελο!

Γαριδόσουπα με noodles garidosoupanoodles (3)

pickledraisinssalad (3)Κουσκούς με ψητά πλευρώτους και πικάντικες σταφίδες

Νηστίσιμη ταχινόσουπα με κολοκύθα και κριθαράκι taxinosoupakolokitha (3)

zestimelitzanosalad (4)Ζεστή μελιτζανοσαλάτα με μανιτάρια και σπανάκι

Νηστίσιμο πατέ με μπαρμπουνοφάσουλα και μανιτάρια patemparmpounofasoula (1)

mageiritsagiadiskolous (1)Σούπα μαγειρίτσα για δύσκολους συνδαιτυμόνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *