Loader

Νηστίσιμη ταχινόσουπα με κολοκύθα και κριθαράκι

2014-04-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
  • Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

16/4/14

Κάποτε άκουγα ταχινόσουπα και έτρεχα να φύγω. Προτιμούσα να μείνω νηστική παρά να φάω ένα φαγητό που λέγεται ταχινόσουπα! Αναφέρομαι  βέβαια στα παιδικά μου χρόνια που παρότι η καλή μου γιαγιά την έκανε λόγω νηστείας, πολύ νόστιμη , κατά τα λεγόμενα όλων, εγώ δεν μπορούσα με τίποτα να την βάλω στο στόμα μου. Τώρα που την ετοίμασα από μόνη μου και την τρώω με περίσσια λαχτάρα, σας την προτείνω με μεγάλη περηφάνια. Νηστίσιμη ταχινόσουπα με κολοκύθα και κριθαράκι φίλοι μου και η νηστεία καλά κρατεί!

taxinosoupakolokitha (3)

Συστατικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 750ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο (8-10 σκελίδες με τη φλούδα)
  • Γιαούρτι (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
  • ½ φλιτζάνι κριθαράκι χοντρό

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Την ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ακουμπάμε το σκόρδο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το ραντίζουμε με λίγο λάδι. Το τυλίγουμε και το ακουμπάμε και αυτό στο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει η ψίχα της κολοκύθας ενώ το σκόρδο το βγάζουμε περίπου στα 10-12 λεπτά.

Βήμα 3

Αφού κρυώσουν τα δυο υλικά τα πολτοποιούμε στο multi και βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση. Ρίχνουμε τα καρότα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 4

Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα την κολοκύθα και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κριθαράκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το χυμό λεμονιού, επιπλέον λάδι, πάπρικα και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα. Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *