Loader

Σούπα μαγειρίτσα για δύσκολους συνδαιτυμόνες

2014-04-12
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

19/4/14

Σούπα μαγειρίτσα για δύσκολους συνδαιτυμόνες ή μαγειρίτσα παραλλαγών. Ένα περίπου παραδοσιακό πιάτο για το βράδυ της Ανάστασης εμπνευσμένο καθαρά από τα διατροφικά γούστα του σπιτιού μας. Δεν τρώω αρνί σε καμία παραλλαγή και ο καλός μου δεν τρώει μαγειρίτσα για κανένα λόγο. Πράγμα που σημαίνει ότι ενώ μου αρέσουν οι σούπες χορταρικών και το μοσχαρίσιο συκώτι, ο συνδυασμός τους στο μαγείρεμα μου πέφτει λίγο βαρύς. Επίσης συνήθως μένει και για την επόμενη μέρα και κυρίως το βραδάκι που συνήθως μετά το φαγοπότι του Πάσχα, θέλουμε κάτι πιο ελαφρύ , η συγκεκριμένη σούπα είναι ιδανική επιλογή για το στομάχι μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε και καλή μας Ανάσταση!

mageiritsagiadiskolous (1) mageiritsagiadiskolous (6)

Συστατικά  

Για το συκώτι:

2 μέτρια κομμάτια συκώτι μοσχαρίσιο

2/3 του φλιτζανιού μηλόξιδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί

Χυμός 1 λεμονιού

Ρίγανη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο

Για τη σούπα:

2 πράσα

4 φρέσκα κρεμμύδια

1 μέτριο μαρούλι

½ κιλό σπανάκι

Το 1/3 από ένα ματσάκι άνηθο

2 μέτρια καρότα τριμμένα

2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

3 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ

Χυμός 1 λεμονιού και επιπλέον για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το συκώτι: Βάζουμε το συκώτι σε μπολ με καπάκι και περιχύνουμε με το μηλόξιδο. Το κλείνουμε και το ανακινούμε να πάει παντού. Το φυλάμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια το ξεπλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε λωρίδες και ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το συκώτι στο ζεστό λάδι και το αλατοπιπέρωνουμε. Ανακατεύουμε με κουτάλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Ελέγχουμε να μην στεγνώσει το συκώτι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι. Μαγειρεύουμε άλλα 5-6 λεπτά και κλείνουμε το μάτι, διατηρώντας το συκωτάκι μας ζεστό.

Βήμα 4

Για τη σούπα: Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα πράσα, το σπανάκι, το μαρούλι και τον άνηθο. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, για να ετοιμάσουμε τη σούπα και ρίχνουμε με τη σειρά τα λαχανικά που ψιλοκόψαμε , ανακατεύοντας κάθε φορά που ρίχνουμε ένα υλικό.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα καρότα και το σκόρδο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι αφού το μουλιάσουμε προηγουμένως σε χλιαρό νερό και το στραγγίσουμε. Μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά και σβήνουμε το μάτι.

Βήμα 6

Για το σερβίρισμα: Μεταφέρουμε τη σούπα σε σουπιέρα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ακουμπάμε σε πιατέλα, δίπλα στη σούπα, το συκωτάκι, πασπαλισμένο με λίγη ρίγανη (αν θέλουμε ) για να βάλει ο καθένας όσο θέλει μέσα στη σούπα καθώς και κομμένα λεμόνια για τα γούστα του καθενός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *