Loader

Pizza το Σαββατόβραδο

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

2φλ.αλεύρι

1κ.γλ.αλάτι

1/2κ.γλ.ζάχαρη

100γρ.γιαούρτι

1/3φλ.λάδι

3κ.σ.μαγιά

1/2φλ.νερό χλιαρό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Σάλτσα ντομάτας

Μοτσαρέλα τριμμένη

20ντοματίνια κομμένα στη μέση

2μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1φλ.μανιτάρια κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο ή κόκκινο πιπέρι

Ρόκα χοντροκομμένη

Λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Διαλύουμε το νερό με τη μαγιά και τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν καλά τα υλικά. Κάνουμε το ζυμάρι μπάλα και το βάζουμε σε λαδωμένο μπολ. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά. Μοιράζουμε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγουμε σε ζύμη για πίτσα στρογγυλή ή μακρόστενη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια , με τη βοήθεια ενός πλάστη. Ακουμπάμε το κάθε ζυμάρι σε λαδωμένο ταψάκι και τ’ αλείφουμε με τη σάλτσα. Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε ή πασπαλίζουμε με κόκκινο καυτερό πιπέρι, προαιρετικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Μόλις τις ξεφουρνίσουμε, διασκορπίζουμε τη ρόκα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *