Loader

Σαλάτα Λουβάνα των Κυπρίων

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1 ποτήρι του νερού φάβα

1 ματσάκι ρόκα

1 πράσο

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

250γρ σέσκουλα

3 κουταλιές του γλυκού κύμινο τριμμένο

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

χυμό από 1 1/2 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τη φάβα, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να διαλυθεί. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τα σέσκουλα και το πράσο και τα σοτάρουμε ελαφρά με το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το νερό. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε την βρασμένη φάβα και τα σοταρισμένα σέσκουλα με το πράσο. Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια την ντομάτα και την ρόκα και τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο και πασπαλίζουμε με το κύμινο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *