Loader

Ανάμικτη λαχανοσαλάτα με μανταρίνι και dressing ταχίνι αβοκάντο

2016-05-25
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

25/5/16

Σερβίρουμε ανάμικτη λαχανοσαλάτα με μανταρίνι και dressing  ταχίνι αβοκάντο και σας ορκίζομαι δεν πρόκειται για μια ακόμη σαλάτα με λάχανα. Αν δοκιμάσατε και σας άρεσε η πικάντικη λαχανοσαλάτα με dressing ταχίνι που είχαμε ετοιμάσει πριν το Πάσχα αυτή θα σας ξετρελάνει.

coltahavo (3) coltahavo (4)

Συστατικά  

2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια λευκό λάχανο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο καρότο τριμμένο

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 μανταρίνια ψιλοκομμένα

1/3 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

¼ του φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα

Για το dressing:

1 μικρό ώριμο αβοκάντο

¼ του φλιτζανιού ταχίνι

Χυμό από 1 μεγάλο μανταρίνι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon

Αλατοπίπερο κατά βούληση

¼ του φλιτζανιού λάδι

¼ – ½ φλιτζάνι νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing στο multi με τελευταίο το νερό, ώστε να δούμε πόσο πηχτό ή αραιό θα βγει το μείγμα.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε όλα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε μπολ ή πιατέλα.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το dressing και σερβίρουμε. Αν θέλουμε ραντίζουμε και ανακατεύουμε με το dressing 1-2 ώρες πριν το σερβίρισμα για να ενωθούν οι γεύσεις και να μαριναριστούν τα λαχανικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *