Loader

Mπανανογλυκό με καρύδα

2017-01-24
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Εύκολο μπανανογλυκό με καρύδα για να φτιάξετε με λίγα και απλά υλικά και να ενθουσιαστούν μεγάλοι και μικροί.

 

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 120gr. εβαπορέ (όχι αραιωμένο)
  • 60gr. ζάχαρη
  • 75gr. ινδοκάρυδο
  • 3 αυγά
  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα/ ταψί
  • Τριμμένη σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα.

Βήμα2

Κόβουμε τις μπανάνες σε φετάκια και τις απλώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά.

Βήμα3

Περιχύνουμε με το μείγμα καρύδας να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα4

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 4-5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα ή την άχνη Το αφήνουμε στην άκρη 10-15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Φυλάμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει τελείως, για 4-5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *