Loader

Σολομός με κρούστα από μέλι και καρύδια

2014-11-30
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

5/12/14

Σολομός με κρούστα από μέλι και καρύδια στο πιάτο μας σήμερα. Ένα φαγητό πλούσιο σε Ω3 , θρεπτικά συστατικά και γεύση, λουκούμι!

walnutcrustsalm (2) walnutcrustsalm (3)

Συστατικά  

2 φιλέτα σολομού (περίπου 175gr.) Το καθένα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για την κρούστα:

¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα

½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1/3 της κουταλιάς του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι

1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρούστα στο multi και τα χτυπάμε καλά. Ακουμπάμε τα φιλέτα του σολομού σε αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα της κρούστας. Τα φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Βήμα 2

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 17-22 λεπτά ή ανάλογα πόσο σκληρό ή μαλακό θέλουμε το κρέας του ψαριού.

Βήμα 3

Το σερβίρουμε ζεστό ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο επιπλέον μέλι και με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *