Loader

Κοτοburger σε πίτα με μανιτάρια πλευρώτους

2016-02-07
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/2/16

Αν δεν είστε τύπος των επίσημων γευμάτων ή δεν τα πάτε καλά με τη μαγειρική, εντυπωσιάστε το ταίρι σας με κοτοburger σε πίτα με μανιτάρια πλευρώτους. Γρήγορη και σπιτική λύση , καθόλου όμως πρόχειρη. Νόστιμο πιάτο χωρίς περιττά λίπη στο ψήσιμο με πλούσια γεύση που θα σας κάνει να το ζητάτε ξανά και ξανά.

pitaburger (1) pitaburger (6)

Συστατικά

  • 4 μπιφτέκια κοτόπουλο ή γαλοπούλα, έτοιμα ή σπιτικά
  • 2 πίτες ψωμάκια
  • 400gr. Μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ρίγανη
  • balsamico

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ή άλλο ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε και ακουμπάμε σε ζεστή γκριλιέρα ή αντικολλητικό τηγάνι.

Βήμα 2

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή ανάλογα τα γούστα και ρίχνουμε τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ραντίζουμε με λίγη κρέμα balsamico, ανακατεύουμε και φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ψήνουμε τα μπιφτέκια. Χαράσσουμε τα ψωμάκια κατά μήκος και τα ανοίγουμε χωρίς να ξεχωρίσουμε την πάνω με την κάτω πλευρά.

Βήμα 4

Τα ζεσταίνουμε ελαφρά και τα γεμίζουμε με το μείγμα μανιταριών και από 2 μπιφτέκια. Σερβίρουμε αμέσως συμπληρώνοντας αν θέλουμε πράσινη σαλάτα εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *