Loader

Ραπανάκια σαλάτα με vinaigrette φιστικιού Αιγίνης

2014-11-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

14/11/14

 Ραπανάκια σαλάτα με vinaigrette φιστικιού Αιγίνης. Μια πλούσια σαλάτα ή ένα χορταστικό συνοδευτικό, εσείς αποφασίζετε. Εγώ την σέρβιρα με ψητό ψαράκι και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

radishpistachiosld (3) radishpistachiosld (4)

Συστατικά  

5-6 μεγάλα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό μαρούλι ή άλλο πράσινο σαλατικό της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Φιστίκια Αιγίνης , ακελύφωτα, για το σερβίρισμα

Για την vinaigrette(1 μικρό φλιτζάνι):

2-3 φρέσκα κρεμμύδια

2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 ½ κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης, ακελύφωτα

Χυμό ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας μέντα ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για την vinaigrette μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή ή αραιή θέλουμε την vinaigrette και χτυπάμε ξανά. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 1-2 ημέρες.

Βήμα 2

Απλώνουμε σε πιατέλα το μαρούλι και από πάνω διασκορπίζουμε τα ραπανάκια και τα κολοκυθάκια. Ραντίζουμε με την vinaigrette και πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης. Αν θέλουμε μπορούμε να ραντίσουμε με την vinaigrette, ½ ώρα νωρίτερα ώστε να μαριναριστούν τα λαχανικά μας και να ενωθούν οι γεύσεις.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *