Loader

Ζυμαρικά sacchettini με χταπόδι pesto και λαχανικά

2014-05-13
  • Μερίδες: 3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

28/5/14

Ζυμαρικά sacchettini με χταπόδι pesto και λαχανικά είναι η σημερινή μας πρόταση, χωρίς να θέλω να σας αγχώσω με τον τίτλο. Το χταπόδι το ξέρουμε όλοι. Τα λαχανικά δεν θέλουν πολλές εξηγήσεις. Το pesto και να μην το ξέρατε (που λέει ο λόγος), σας έχω ζαλίσει με τις συνταγές μου τους τελευταίους μήνες. Άρα το μόνο που έμεινε είναι τα sacchettini. Δηλαδή μικρά sacchetti, δηλαδή μικρά, φρέσκα, γεμιστά ζυμαρικά, φυσικά, ιταλικής προέλευσης. Επισήμως sacchetti σημαίνει τσάντες και στην αγγλική τους ερμηνεία αναφέρονται συχνά σαν τα «πορτοφόλια των ζητιάνων» (beggar’s purses), λόγω σχήματος, που θυμίζει ένα είδος πουγκιού. Αυτά τα πουγκιά λοιπόν, είναι ένα απολαυστικό πιάτο, από το ZannetCooks, με αγάπη. Καλή απόλαυση!

tortelpestooctapvegg (1) tortelpestooctapvegg (7)

 

Συστατικά  

Για το χταπόδι:

½ κιλό (περίπου) χταπόδι

1 μέτριο κρεμμύδι

2 φύλλα δάφνης

Για τα ζυμαρικά:

250gr. ζυμαρικά sacchettini ή τορτελίνια ή ότι ζυμαρικά θέλουμε

1 μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια

10-12 σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

1/3 του φλιτζανιού pesto της αρεσκείας μας

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το χταπόδι: Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση και ρίχνουμε το χταπόδι, ολόκληρο, το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5-40 λεπτά. Το σουρώνουμε , πετάμε το κρεμμύδι και τη δάφνη και κρατάμε το υγρό στην άκρη. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια της προτίμησης μας (μικρά ή μεγάλα) και το φυλάμε και αυτό στην άκρη.

Βήμα 2

Για τα ζυμαρικά: Βάζουμε νερό από αυτό που κρατήσαμε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα σπαράγγια και τη μελιτζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε 7-8 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο από το νερό που έβρασε το χταπόδι ή καθαρό νερό, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά όσο θέλουμε αλλά στο τέλος να μείνουν χωρίς πολλά υγρά.

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το pesto και τα ζυμαρικά απευθείας από το σκεύος που έβρασαν με μια τρυπητή κουτάλα (δεν τα σουρώνουμε γιατί θέλουμε λίγα υγρά στο τηγάνι). Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Αποσύρουμε από το μάτι και μοιράζουμε σε πιάτα, τοποθετώντας πάνω από κάθε μερίδα τα κομμάτια από το χταπόδι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *