Loader

Γαλοπούλα σε πελάγη μεσογείου

2013-09-24
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

24/09/13

Είναι και κάτι μέρες σου που εσύ ξυπνάς μέσα στην καλή χαρά αλλά δεν βρίσκεις την ίδια ανταπόκριση και στους γύρω σου. Νεύρα, κακή διάθεση, μούτρα και το χειρότερο μου, μούγκα! Το κάνω και εγώ στις άσχημες μέρες μου , μην λέω και ψέματα.

Αυτό όμως που έχω παρατηρήσει κυρίως από τις γυναίκες με τις οποίες συναναστρέφομαι, είναι ότι όλο αυτό το «κακό» mood υπάρχει τις μέρες εκείνες που έπονται από ξενύχτι σε γιορτές ή γενικά βραδινές εξόδους που περιλαμβάνουν αλκοόλ. Τελικά εκεί εντοπίζω το θέμα όλο με το αλκοόλ. Πίνεις, γίνεσαι χαρούμενος ή αγαπάς όλο τον κόσμο, σαν εμένα κάποτε και την επόμενη τέζα, στα πατώματα. Να σου φταίνε όλα και να σε ενοχλούν τα πάντα! Ακόμα και το σχριτς σχρατς στην άλλη πλευρά του τηλεφώνου!! Γκρρρρ..$^&^*&^*&()(*&^%

Έτσι για σήμερα επέλεξα να πλεύσω σε πελάγη..ευτυχίας και μεσογείου. Έτσι για αλλαγή!

Συστατικά  

Στήθος γαλοπούλας περίπου 250gr.

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα

½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη

½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

2 κουταλιές της σούπας sweet chilli sauce

Μια πρέζα αλάτι

1 ½ φλιτζάνι φασόλια, ελαφρά βρασμένα

12 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το μισό ελαιόλαδο με το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε την cilli sauce και ανακατεύουμε πάλι καλά. Αλείφουμε με τα χέρια μας τη γαλοπούλα με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Το αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κομμάτι της γαλοπούλας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και το αλάτι και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Ακουμπάμε πάνω τους το κομμάτι της γαλοπούλας και ρίχνουμε το νερό.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.thecafesucrefarine.com/2013/05/mediterranean-roasted-chicken-breasts-w.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *