Loader

Πουτίγκα ρυζιού με καραμελωμένα μήλα

2013-08-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1/3φλ.ρύζι αρμπόριο

1 ½ φλ.γάλα

2βανίλιες

2/3φλ.ζάχαρη

1/3φλ.καστανή ζάχαρη

Χυμό 1 λεμονιού

3μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 ½ φλ.μαρμελάδα της αρεσκείας σας

150ml Κρέμα γάλακτος

2ασπράδια αυγού

20αμύγδαλα λευκά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το ρύζι σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό να φουσκώσει. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με το γάλα και τις βανίλιες να βράσουν 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το 1/3 της ζάχαρης, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αν δεν έχει απορροφηθεί όλο το γάλα και το μείγμα μας είναι ακόμα ζουμερό το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την μαρμελάδα σε ένα ταψί (οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος) κα την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ρυζιού. Εντωμεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα μήλα, το άλλο 1/3 της ζάχαρης, την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα. Σε ένα στρογγυλό ταψί απλώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω το μείγμα ρυζιού. Τέλος στρώνουμε τα καραμελωμένα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη και την ρίχνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Αραδιάζουμε τριγύρω τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει και σερβίρουμε με κουτάλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *