Loader

Φθινοπωρινή coleslaw

2014-10-15
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/10/14

Φθινοπωρινή coleslaw είναι μια προσωπική επιλογή και παραλλαγή της κλασικής λαχανοσαλάτας με γεύσεις και χρώματα της εποχής. Όχι μελαγχολικά, νόστιμα και τραγανά. Την έφτιαξα πρώτη φορά σε τραπέζι για φίλους και από τότε την επανέλαβα πολλές φορές.

 cubslaw (1) cubslaw (4)

Συστατικά

  • 1 μέτριο κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 2-3 μέτρια καρότα τριμμένα
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 mini καλαμπόκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές της αρεσκείας μας, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το λάχανο, τα καρότα και τον μαϊντανό σε μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το λάδι, το μέλι και το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.

Βήμα 3

Την επόμενη μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ ή πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα καλαμπόκια και τις ελιές. Ραντίζουμε επιπλέον λάδι και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *