Loader

Μπουτάκι κοκκινιστό με εστραγκόν και καλή εβδομάδα

2013-09-09
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

09/09/13

Κοτόπουλο κοκκινιστό για τον καλό μου είναι η συνταγή αυτή.

Απλά επειδή έχω τεράστιο πρόβλημα να σερβίρω το ίδιο πιάτο, χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά, περισσότερο κι από τον ίδιο που το τρώει, να μια ακόμα παραλλαγή.

Εσείς δημιουργείστε πάνω σε αυτή ανάλογα με τα γούστα σας!

Συστατικά  

1 μπούτι κοτόπουλο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ξερό

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 φλιτζάνι καλής ποιότητας χυμός ντομάτας

1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα πικάντικη

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κουρκουμάς

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το σκόρδο.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε τον κουρκουμά και το εστραγκόν. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί το μπουτάκι και να μείνει με τη σαλτσούλα του για 20-25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 4

Το σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Προσαρμογή συνταγής :

Δικό μου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *