Loader

Σκορδάτο ντιπ με αγκινάρες και ελιές

2014-03-23
  • Ποσότητα: 1/2 φλιτζάνι
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

23/3/14

Σκορδάτο ντιπ με αγκινάρες και ελιές. Ένα είδος tapenade που με την προσθήκη σκόρδου (στην επιθυμητή για τον καθένα ποσότητα) είναι ένα αξιοπρεπέστατο συνοδευτικό του μπακαλιάρου μας, όσο και η παραδοσιακή σκορδαλιά. Δοκιμάστε το γιατί σίγουρα αξίζει τον κόπο!

garlicartichokedip (1) garlicartichokedip (5)

 

Συστατικά

  • 6 αγκινάρες από βάζο, σε άλμη
  • 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο*
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που θέλουμε.

Βήμα 2

Το μεταφέρουμε σε μπολ ή βάζο με καπάκι και το φυλάμε στο ψυγείο από 1 ώρα ως και όλο το βράδυ.

Βήμα 3

Το σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου ή με κράκερς, φρυγανισμένο ψωμί σαν οποιοδήποτε άλλο ντιπ. *Αν θέλουμε πιο μαλακή γεύση σκόρδου, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη φύτρα από το σκόρδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *