Loader

Καλαμποκόψωμο με sour cream και μυρωδικά

2015-06-25
  • Μερίδες: 6-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

24/6/15

Καλαμπόκοψωμο με sour cream και μυρωδικά, αφράτο και αρωματικό. Δοκιμάστε το ζεστό!

sourcornbread (3) sourcornbread (4)

Συστατικά

  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας
  • 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • 1 φλιτζάνι sour cream
  • 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι cottage cheese

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα κέικ ή όπου προτιμάμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *