Loader

Μανιταρόψωμο χωρίς ζύμωμα

2015-06-14
  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 12:30 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:25 ω
  • Έτοιμο σε: 13:55 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

18/6/15

Το σημερινό μανιταρόψωμο χωρίς ζύμωμα είναι συνέχεια της συνταγής Άλειμμα μανιταριών με καρύδια και μυρωδικά αλλά και της Ημέρας Πικ Νικ . Μια από αυτές τις μέρες που συχνά πυκνά βρίσκουμε στα ημερολόγια γραφείου. Συνήθως τις θεωρούμε χαζές, ανόητες ή αδιάφορες αλλά αν τους ρίξουμε μια δεύτερη ματιά μπορούν να είναι και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για όσους από εμάς, πιστεύουμε ότι το φαγητό είναι λόγος γιορτής και συγκέντρωσης αγαπημένων ανθρώπων.

mushbread (1) mushbread (4)

Συστατικά  

1 φακελάκι μαγιά

Αλατοπίπερο

2 & ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¾ του φλιτζανιού gouda τριμμένο και λίγο ακόμα για την επικάλυψη

4 κουταλιές της σούπας άλειμμα μανιταριών με καρύδια και μυρωδικά

¾ του φλιτζανιού χλιαρό νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, με το αλεύρι (κρατάμε λίγο για το τέλος) και λίγο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το νερό και ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Η ζύμη θα είναι ελαφρά κολλώδης Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο από 12-24 ώρες.

Βήμα 2

Όταν θέλουμε να το ψήσουμε προθερμαίνουμε μια μικρή στρογγυλή γάστρα ή σκεύος με καπάκι , στο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Καλύπτουμε τη βάση και τα πλαϊνά με λαδόκολλα βρεγμένη και στυμμένη και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη μας αφού την πλάσουμε σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια του αλευριού που κρατήσαμε.

Βήμα 4

Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *