Loader

Γλυκόξινα και πικάντικα λαχανικά

2015-10-29
  • Ποσότητα: 2 μέτρια βάζα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/10/15

Γλυκόξινα και πικάντικα λαχανικά μεζές για μπύρα με μπόλικο φρεσκοψημένο ψωμί. Στη δική μου συνταγή έβαλα ψητές πιπεριές και μελιτζάνες. Εσείς μπορείτε να συμπληρώσετε κολοκυθάκια ή ότι άλλο τραβάει η όρεξη.

hotsourvegjar (1) hotsourvegjar (3)

Συστατικά

  • 10 πιπεριές διάφορες
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • ¼ του φλιτζανιού φύλλα μέντας

Οδηγίες

Βήμα 1

Απλώνουμε τις πιπεριές σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε στο γκριλ στους 200C για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Τις μεταφέρουμε σε καθαρή nylon σακούλα και την δένουμε, ώστε να δημιουργηθεί υγρασία και να τις καθαρίσουμε πιο εύκολα. Τις αφήνουμε 20 λεπτά και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε , τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε γκριλιέρα ή στα κάρβουνα και τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε σε μπολ με καπάκι μαζί με τις πιπεριές, τη μέντα και το τσίλι.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε το λάδι με το ξύδι και περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο, τουλάχιστον 10 ημέρες. Αν θέλουμε μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε σε βάζο, συμπληρώνοντας αν χρειάζεται, επιπλέον λάδι ή λίγο νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *