Loader

Βελουτέ σούπα λαχανικών με relish από παντζαρόφυλλα

2013-12-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

29/12/13

Και μια ωραία βελουτέ σούπα λαχανικών με relish από παντζαρόφυλλα για σήμερα, η πρόταση μας και εσείς επιλέγετε να τη σερβίρετε σε κάποιο από τα γιορτινά τραπέζια των ημερών για πρώτο πιάτο ή απλά να την απολαύσετε μόνοι σας, στη ζεστασιά του καναπέ σας με φόντο τα λαμπάκια του δέντρου φίλοι μου. Έτσι ή αλλιώς.. καλή μας απόλαυση!!

Συστατικά  

Για τη σούπα:

1 μέτρια γλυκοπατάτα χοντροκομμένη

1 μεγάλο πράσο χοντροκομμένο

2 μικρά καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 μικρή πατάτα κομμένη σε κομμάτια

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών ή νερό χλιαρό και επιπλέον για να γίνει βελουτέ

Για το relish:

1 φλιτζάνι παντζαρόφυλλα πολύ ψιλοκομμένα

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

¼ του φλιτζανιού κρασί κόκκινο ή ροζέ

1 κουταλιά της σούπας σταφίδες (ότι έχουμε , μαύρες ή ξανθές)

¼ της κουταλιάς του γλυκού κύμινο

1/3 της κουταλιάς του γλυκού ginger φρεσκοτριμμένο ή ½ κουταλιά σε σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη σούπα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά. Αφήνουμε να σοταριστούν 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το περιεχόμενο.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι για να ετοιμάσουμε το relish. Ρίχνουμε τα χόρτα και τις σταφίδες για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 4

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και να μελώσει. Το φυλάμε στη άκρη.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο multi και τα πολτοποιούμε. Τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο νερό ή ζωμό, αν χρειάζεται και ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή την θέλουμε (εμένα μου αρέσει αρκετά πηχτή σαν κρέμα)και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μια κουταλιά relish στην κορυφή κάθε πιάτου, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *