Loader

Λευκό μπριαμ και ψάρια με λαδολέμονο κάππαρης

2016-01-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

12/1/16

. Ένα τύπου αλα πολίτα με έντονη μυρωδιά άνηθου και μέντας συνοδεία από ψάρι της επιλογής μας, ψημένο στο φούρνο, στο γκριλ, στα κάρβουνα με ένα λαδολέμονο διαφορετικό. Μοσχομύρισε ο τόπος και μου τρέχουνε τα σάλια.

lefkompriamkapp (4) lefkompriamkapp (7)

Συστατικά  

Ψάρια της επιλογής μας

Για το λαδολέμονο:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Χυμό από ½ λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

1 κουταλιά του γλυκού κάππαρη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λευκό μπριαμ:

2-3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κομμάτια

1 φλιτζάνι αρακάς

4-5 καρδιές αγκινάρας

3 καρότα κομμένα σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φύλλα μέντας ψιλοκομμένα

1/3 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος

Χυμό από 1 λεμόνι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το λαδολέμονο: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Αν είναι πολύ ρευστό συμπληρώνουμε λίγο νερό. Το φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Για το λευκό μπριαμ: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα λαχανικά και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι νερό και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 25-30 λεπτά, ελέγχοντας στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ρίχνουμε τα μυρωδικά , ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα ψάρια ψημένα όπως προτιμάμε, μαζί με το λαδολέμονο κάππαρης και δίπλα το λευκό μπριαμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *