Loader

Μπιφτέκια γλυκοπατάτας με ρεβίθια και κινόα

2015-06-11
  • Ποσότητα: 6-8 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

15/6/15

Μπιφτέκια γλυκοπατάτας με ρεβίθια και κινόα για τα πιο υγιεινά μπιφτέκια που έχετε ετοιμάσει ως τώρα.

burgyamchickquinoa (1) burgyamchickquinoa (3)

Συστατικά

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο ή 1 κουταλιά ginger σκόνη (προαιρετικά)
  • 1/3 του φλιτζανιού κινόα μαγειρεμένο
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
  • 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι
  • 1/3 του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • 2 αυγά
  • Αλατοπίπερο
  • 1κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε και τρυπάμε την γλυκοπατάτα σε διάφορα σημεία. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Βήμα 2

Την αφήνουμε να κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε και την πολτοποιούμε στο multi, όπως και τα ρεβίθια. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα ώστε να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά μας. Το πλάθουμε σε 6 μεγάλα μπιφτέκια και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 4

Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να σφίξει το μπιφτέκι και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Τα σερβίρουμε αμέσως με πράσινη σαλάτα ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *