Loader

Φάβα με σάλτσα κρεμμυδιών

2013-07-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ
1 1/2φλ.φάβα
1κρεμμύδι καθαρισμένο
Αλατοπίπερο
Λάδι
Χυμός λεμονιού
4ίνες σαφράν διαλυμένες σε λίγο ζεστό νεράκι
Ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
3κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1ξυλαράκι κανέλας
2-3γαρύφαλλα
1φύλλο δάφνης
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τη φάβα σε κατσαρόλα και την καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα. Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε λάδι,χυμό λεμονιού,αλατοπίπερο, το διαλυμένο σαφράν και ρίγανη. Ανακινούμε να ανακατευτεί καλά. Μόλις έχει απορροφηθεί καλά το νερό της φάβας κατεβάζουμε από τη φωτιά,βγάζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε ανακατεύουντας σιγά σιγά το μείγμα που ετοιμάσαμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο μείγμα σαν πουρές. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λαδάκι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά.Σιγοψήνουμε μέχρι να πήξει η σαλτσούλα μας. Σερβίρουμε τη φάβα ζεστή με τη σάλτσα από τα κρεμμύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *