Loader

Τυρόπιτα με ροκφόρ

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

1 φύλλο σφολιάτας
250-300 γρ τυρί ροκφόρ τριμμένο
100 γρ κίτρινο τυρί (γκούντα, ένταμ, έμενταλ κλπ.) τριμμένο
1 ώριμη κόκκινη ντομάτα
100 γρ κρέμα γάλακτος (½ μικρό κουτί)
2 αβγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Στρώνουμε με τη σφολιάτα ένα ταψάκι ή πυρέξ στρογγυλό διαμέτρου 18-20 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά και τα στρώνουμε στο φύλλο. Κτυπάμε μαζί την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και χύνουμε το μίγμα πάνω στα τυριά. Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις βάζουμε στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *