Loader

Σούπα του χειμώνα

2013-07-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2 πατάτες (κατά προτίμηση βιολογικές)
2 καρότα (κατά προτίμηση βιολογικά)
1 μικρή σελινόριζα
1 πράσο (και το πράσινο μέρος)
6 – 7 φύλλα λάχανου
4 κλωναράκια σέλινο (μόνο τα φύλλα)
1 φλιτζ. τσαγιού ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
2 κουτ. σούπας κόκκινες φακές
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Πλένουμε τις φακές και το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, σελινόριζα, πράσο, λάχανο) και λίγο αλάτι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά κι όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και τις φακές. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενό της στο μπλέντερ. Ρίχνουμε και πάλι τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού, και βράζουμε για 5 - 10 λεπτά ακόμα. Αν η χορτόσουπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *