Loader

Τραγανή σαλάτα με ραπανάκια και blueberries

2014-08-04
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

25/8/14

Τραγανή σαλάτα με ραπανάκια και blueberries. Σαλάτα που θα κρατσανίσει στο δόντι μας και θα γλυκάνει τον ουρανίσκο μας.

traganisalata (4) traganisalata (6)

Συστατικά

  • 8 ραπανάκια
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • ½ φλιτζάνι μύρτιλα (blueberries)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού μέλι
  • Αλατοπίπερο
  • Ψίχα πασατέμπο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ραπανάκια, τα καρότα και το αγγούρι σε φέτες, κύβους ή όπως προτιμάμε.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό λεμονιού, το λάδι και λίγο νερό (περίπου 1κουταλιά της σούπας). Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά στο ψυγείο, να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφηθεί το dressing. Μεταφέρουμε σε μπολ ή πιάτα, διασκορπίζουμε από πάνω την μέντα και τον πασατέμπο, αν τον χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε, ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *