Loader

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες με ότι περίσσεψε

2016-01-02
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

10/1/16

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες με ότι περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι. Στην περίπτωση μας, ρύζι και γαλοπούλα. Στη θέση της γαλοπούλας βάζουμε όποιο κρέας μας περίσσεψε και αν θέλουμε συμπληρώνουμε και διάφορα λαχανικά εκτός από την πιπεριά. Με ελάχιστο κόπο έχουμε ένα ολοκαίνουργιο πιάτο με όλα τα περισσεύματα. Ευκολία, οικονομία και ευρηματικότητα, πάντα στο ZannetCooks.gr.

unstff (1) unstff (3)

Συστατικά

  • 2 ½ φλιτζάνια λάχανο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • ¾ του φλιτζανιού ρύζι μαγειρεμένο
  • 1 συσκευασία κρεμμυδόσουπα σκόνη ή ότι άλλη σούπα έχουμε
  • ¾ του φλιτζανιού γαλοπούλα ή άλλο κρέας ψιλοκομμένο
  • 1-2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλατοπίπερο
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Διαλύουμε τη σκόνη κρεμμυδόσουπα, τον πελτέ και την ζάχαρη σε 2 ½ φλιτζάνια νερό που βράζει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το ρύζι, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τη γαλοπούλα και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ραντίζουμε με ελάχιστο ακόμα λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *