Loader

Ταλιατέλες με μύδια και φινόκιο

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

200γρ.ταλιατέλες

350γρ.μύδια ψίχα κατ/να

Λάδι

Αλατοπίπερο

1ρίζα φινόκιο μετρίου μεγέθους ψιλ/νη

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη

3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

1/2ποτήρι του κρασιού ούζο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας λίγο από το νερό που θα βράσουν. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το φινόκιο και την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο και ρίχνουμε μέσα τα μύδια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λιγάκι από το νερό που φυλάξαμε από τα μακαρόνια. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί περίπου 15 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον άνιθο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *