Loader

Σαλάτα eros με λωτό και pesto κάστανου

2014-02-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

2/2/14

Σαλάτα Eros με λωτό και pesto κάστανου για σήμερα και μια εξομολόγηση: Αυτό το «Αγιοβαλεντινιάτικο» αφιέρωμα φίλοι μου , νομίζω έχει μετατρέψει εδώ και λίγο καιρό το σπίτι μας σε ερωτική φωλίτσα(Αυτή ήταν η εξομολόγηση )!! Ή μήπως σε κατάστημα εποχιακών ειδών (βλέπε αποκριάτικα, χριστουγεννιάτικα κλπ) με τόσα πολλά κόκκινα και ροζ αντικείμενα, καρδούλες, καρτούλες και κεράκια; Όπως και να έχει φέτος πιστεύω το διασκεδάζω πιο πολύ και από το χριστουγεννιάτικο στόλισμα του σπιτιού όλο αυτό το κουφετογλυκούλιγουτσουγουτσουνιάρικο κλίμα τόσο που σκέφτομαι να το καθιερώσω.. Όλο το χρόνο (!!!) γιατί την αγάπη την γιορτάζουμε καθημερινά! Αρκεί όταν διαβάσει όλα αυτά ο καλός μου, να καταφέρει να με αντέξει άλλο ένα χρόνο!!

lotoscapresemepesto (2) lotoscapresemepesto (5)

Συστατικά  

Για την σαλάτα:

1 λωτός κομμένος σε 4 ροδέλες

1 μικρή ντομάτα κομμένη σε 4 ροδέλες

Ρόκα χοντροκομμένη για το σερβίρισμα , προαιρετικά

4 τετράγωνα κρακεράκια(τύπου cream crackers) έτοιμα ή σπιτικά

1 αυγό βραστό κομμένο σε λεπτές ροδέλες

½ στήθος κοτόπουλο μαγειρεμένο και κομμένο σε ροδέλες

Ελαιόλαδο, αλατοπίπερο για το σερβίρισμα

Για το πέστο:

1 φλιτζάνι ρόκα άγρια, χοντροκομμένη

¾ του φλιτζανιού κάστανα βρασμένα

½ φλιτζάνι δυόσμος φρέσκος

½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο χωρίς τη φύτρα

Αλατοπίπερο, κατά βούληση

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το πέστο: Ετοιμάζουμε πρώτα το pesto. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Το φυλάμε στο ψυγείο με λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε στην επιφάνεια για παραπάνω μέρες συντήρησης. Σερβίρεται ανακατεμένο κατευθείαν από το ψυγείο με φρεσκοβρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας , σαν ντιπ, με κράκερς ή αλειμμένα σε φρέσκο ψωμί και φυσικά σε διάφορες σαλάτες, όπως η σημερινή.

Βήμα 3

Για την σαλάτα : Απλώνουμε τη ρόκα σε πιάτο σερβιρίσματος, αν την χρησιμοποιήσουμε. Κατόπιν τοποθετούμε στη βάση ένα κράκερ και μετά από μια ροδέλα λωτό, μια ντομάτα, μια κοτόπουλο, μια αυγό και τέλος από μια κουταλιά από το pesto.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *