Loader

Μπουγάτσα σερραϊκή

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1,5 λίτρο γάλα,

1 φλ.τσαγιού ζάχαρη,

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

2 κ.σούπας βουτυρο

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά πλην του βούτυρου και ανακατεύουμε. Θέλει κανα 10λεπτο. Η υφή του θα γίνει κρεμώδης και παχιά (όπως των μωρών). Στο τέλος πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά βάζουμε το βουτυράκι και ανακατεύουμε καλά. Αυτό ήταν! Η κρέμα είναι έτοιμη. Στο ταψί ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα (4 κάτω), βάζουμε την κρεμούλα και άλλα 4 φύλλα πάνω. Προσοχή τα βουτυρωνουμε ελαφρά όπου διπλώνουν. Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *