Loader

Πρωινό βρώμης Bircher muesli

2014-09-15
  • Servings: 2-3
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

15/9/14

 Πρωινό βρώμης Bircher muesli. Η αρχική συνταγή Bircher muesli είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε συσκευασμένο στα super market. Είναι ένας χυλός από βρώμη, χυμό λεμόνι, μήλο και κρέμα ή γάλα το οποίο ετοιμάζουμε αποβραδίς ώστε να αποκτήσει την μορφή κρέμας. Στην πορεία φυσικά εμπλουτίστηκε με ποικιλία φρέσκων και ξηρών, φρούτων, καρπών και σπόρων. Αλλά και αντικαθιστώντας το γάλα, με γιαούρτι, νερό ή χυμούς φρούτων.Η δική μας παραλλαγή έχει πεπόνι και διάφορα ξερά φρούτα που υπήρχαν εύκαιρα σπίτι. Είναι το πιο υγιεινό πρόγευμα που μπορείτε να ετοιμάσετε σε ελάχιστο χρόνο και θα σας αποζημιώσει από την αρχή της επόμενης μέρας. Αξίζει 100%.

melonoatbreak (3) melonoatbreak (5)

Ingredients

  • ½ πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 γεμάτο φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού μέλι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ¼ του φλιτζανιού ξερά φρούτα, ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα σύκα και κεράσια αποξηραμένα)
  • 150gr. Γιαούρτι στραγγιστό (2% είναι μια χαρά)ή ότι μας αρέσει
  • Κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Goji berries ή διάφοροι σπόροι της επιλογής μας (λιναρόσπορος, ηλιόσπορος κ.λ.π.), για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το πεπόνι με τη βρώμη , το μέλι , τα ξερά φρούτα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ με καπάκι και τα φυλάμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Step 2

Την επόμενη ανακατεύουμε με το γιαούρτι, μοιράζουμε σε μερίδες και διασκορπίζουμε από πάνω τα giji berries ή τα σπόρια της επιλογής μας.

Step 3

Πασπαλίζουμε με κανέλα, αν την χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε. Διατηρείται 1-2 ημέρες στο ψυγείο, πριν την προσθήκη γιαουρτιού. Αν έχει βγάλει πολλά υγρά τις επόμενες μέρες το στραγγίζουμε ελαφρά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *